Argument pentru cursuri de actorie

Prin intermediul teatrului [copiii] se descopera asa cum sunt în realitate

Invatare prin joc

Teatrul, în marea lui parte, se desfasoara și se construieste prin ludic. Jocul este cel mai important mijloc de comunicare al tuturor copiilor. Prin joc putem sa-i cunoasteam, sa-i intelegem, putem ajunge direct la sufletele lor.

Jocul este cea mai placuta cale de invatare. De aceea, implicit, teatrul ofera posibilitatea de a-i determina pe copii sa asimileze lucruri noi de buna voie, fara a apela la mijloace coercitive, mijloace pe care, bineinteles, au tendinta de a le refuza, deoarece nu prezinta placerea jocului.

Comunicare, interactiune și descoperire

Prin intermediul teatrului ei se descopera asa cum sunt în realitate, invata sa se cunoasca și sa se accepte asa cum sunt, cu bune și rele, invata sa-si asume complexele recunoscandu-le, deci facand primul pas spre stapanirea acestora, reusind astfel sa depaseasca barierele de comunicare cu ceilalti.

Prin atmosfera care se creeaza în timpul orelor de actorie, poti modela un caracter rebel sau poti dezinhiba un temperament introvertit.

In cadrul cursurilor de teatru copiii reusesc sa se manifeste liber, scotand la iveala aptitudinile și talentele lor artistice, astfel incat cursantul și familia pot fi ajutati în vederea unei viitoare cariere profesionale.

In plus, majoritatea exercitiilor desfasurandu-se sub forma de concurs, dezvolta cursantilor spiritul de competitie, dorinta de a fi cel mai bun, reusind astfel sa-si amplifice atentia, memoria, imaginatia, creativitatea, spontaneitatea, coordonate indispensabile reusitei în orice domeniu de activitate.

Personalitati libere

Prin mijloace specifice, teatrul creaza caractere, personalitati puternice, care sa-si poata exprima punctul de vedere nu prin violenta, ci prin discursul logic, coerent, clar și concis, bine argumentat, deoarece teatrul opereaza cu individualitati, nu cu mase amorfe de mediocritati.

O echipa sudata

In acelasi timp, reusita unui spectacol depinzand numai de omogenitatea trupei, li se dezvolta copiilor spiritul de echipa, capacitatea de a lega prietenii, de a discerne intre bine și rau, invata

sa fie generosi, toleranti și cooperanti, toate aceste aspecte reusind sa le faciliteze integrarea intr-un mod mult mai usor în societate.

Exercitiu de cultura

Si asa cum în cadrul orelor de muzica copilul il descopera pe Verdi ascultandu-l sau invatand diferite partituri muzicale, mi se pare important ca acestia sa-i descopere pe Eminescu, pe Caragiale, pe Shakespeare și pe alti mari poeti și dramaturgi ai literaturii române și universale, jucandu-i, reprezentandu-i în spectacolele lor, teatrul reusind sa le educe gustul pentru lectura, pentru frumos, pentru adevarata cultura.Teatru de vară

În iunie—iulie 2022 prezentăm o programă mai relaxată cu orar împărțit în module de câte o săptămâna în care dominante vor fi buna dispoziție și recreerea activă.

Detalii și orar de vară

Sociodrama

Apărut la îndemnul părinților și psihoterapeuților, oferă o ameliorare spectaculoasă a stării și comportamentului copiilor după inserarea lor în grupele de cursanți ale școlii.

Beneficii și înscrieri

Actorie și dicție

S-au deschis listele de înscrieri pentru cursul de actorie – începători (stagiunea sept. 2022 – iun. 2023) și se închid în momentul ocupării locurilor disponibile.

Înscrieri și programă