Socioterapie prin teatru pentru copii și adolescenți

Ideea acestui program a apărut la îndemnul părinților și recomandarea psihoterapeuților copiilor vizați de acest demers.

CE ESTE SOCIOTERAPIA PRIN TEATRU?

o activitate de învațare socială în grup care utilizează tehnicile și procesele specifice actoriei și sociodramei;

o metodă de acțiune centrată pe grup, care te ajută să improvizezi creativ pentru a face față dificultăților și provocărilor (școală, grup, prieteni, familie, societate);

un mijloc de dezvoltare a exprimării, comunicării și relationării;

o terapie prin joc și jocuri care se sprijină pe premiza naturală că toții copiii învață întâi prin joc despre sine și mediul bio-social înconjurător;

o metodă de explorare și activare a potențialului creativ latent din fiecare;

o terapie prin râs, veselie și destindere, modalitate sigură de accesare a resurselor pozitive din propria persoană și de a-ți face noi prieteni.

CUI SE ADRESEAZĂ?

Copiilor timizi, timorați, fără încredere în sine, cu probleme de integrare și adaptare, cu forme ușoare de anxietate, copiilor adoptați pentru a le ușura integrarea în noua viață, copiilor care în urma pandemiei au blocaje de comunicare și relaționare.

Uneori copiii dezvoltă probleme ca un mod de a semnala că este ceva în neregulă în cadrul familiei. Alteori întreaga familie poate fi afectată de caracterul distructiv al problemelor copilului.

În oricare dintre cazuri, invit părinții la un dialog deschis despre copil și familie, la o alianță cu mine și grupul meu de colaboratori, alianță bazată pe comunicare și confidentialitate pentru a crea suportul necesar demersului nostru.

CARE SUNT BENEFICIILE?

creșterea interacțiunii sociale și a inteligentei emoționale și interpersonale;

creșterea capacității de relaxare și controlare a emoțiilor;

capacitatea de a fi spontan;

dobândirea încrederii în foțele proprii și creșterea stimei de sine;

capacitatea de recunoaștere și acceptare a limitelor și posibilităților fiecăruia;

exersarea capacității de a lua decizii și curajul de a experimenta fără teama de eșec;

găsirea de soluții de acțiune la situații de viață care blochează copilul;

creșterea calității și a eficienței procesului educațional.

Înscrie-te acum la cursurile noastre de actorie și dicție!

CINE ÎL PROPUNE?

Daniela Minoiu, actriță a Teatrului Nottara, director fondator și profesor al Școlii de actorie pentru copii și adolescenți Midacris.

„Ideea acestui program a apărut la îndemnul părinților și recomandarea psihoterapeuților copiilor vizați de acest demers.”

Aceștia au observat o ameliorare spectaculoasă a stării și comportamentului copiilor respectivi după inserarea lor în grupele de cursanți ale școlii mele de actorie.

Rezultatele sunt imposibil de obținut fără suportul grupului în cadrul setat de un cabinet de psihoterapie și un specialist.

Cursul pe care îl propun este produsul formării mele profesionale de actor, psihoterapeut și sociodramatist, completat de experiența pedagogico-teatrală de peste 20 ani și îl sustin alături de echipa mea de actori – pedagogi.

CARE ESTE CONCEPTUL PROGRAMULUI?

Programul se bazează pe conceptul de „joc”.

Jocurile au un efect eliberator, de detensionare atât la nivel psiho-emoțional, cât și fizic.

Jocul dezvoltă găndirea pozitivă, spontaneitatea, imaginația, relaționarea, relaxarea și energizarea, creativitatea și în general, o STARE DE BINE.

Durată: 1 an școlar (Cursul începe în luna septembrie și se încheie în iunie. Se admit înscrieri pe întreg parcusul anului școlar doar în măsura locurilor disponibile în grupele deja formate) 

Frecvență: o ședință pe săptămână de 90 minute

Taxă de curs: 350 lei pe lună (achitați în rate lunare egale)

Frații beneficiază de reducere de câte 50 lei, achită fiecare: 300 lei pe lună

Detalii, orar și înscrieri la: 0722776841

Concept program

Daniela Minoiu – actriță a Teatrului Nottara din 1997, șefă de promoție a Academiei de Teatru și Film – secția Actorie, absolventă a Seminarului Pedagogic Superior, Master în Dezvoltare Personală și Psihoterapie, Master în art-terapie, Formare în sociodramă și psihodramă,  șefă a catedrei de teatru Mark Twain International School, deținătoare a distincției „Cea mai bună profesoară de arta actorului pentru copii” (2007), cu o experiență pedagogică de peste 20 ani.

Înscrie-te acum la cursurile noastre de actorie și dicție!