Socioterapie prin teatru pentru copii și adolescenti

Ideea acestui program a aparut la indemnul parintilor si recomandarea psihoterapeutilor copiilor vizati de acest demers.

Ce este socioterapia prin teatru?

 • o activitate de invatare sociala in grup care utilizeaza tehnicile si procesele specifice actoriei si sociodramei;
 • o metoda de actiune centrata pe grup, care te ajuta sa improvizezi creativ pentru a face fata dificulatilor si provocarilor (scoala, grup, prieteni, familie, societate);
 • un mijloc de dezvoltare a exprimarii, comunicarii si relationarii;
 • o terapie prin joc si jocuri care se sprijina pe premiza naturala ca totii copiii invata intai prin joc despre sine si mediul bio-social inconjurator;
 • o metoda de explorare si activare a potentialui creativ latent din fiecare;
 • o terapie prin ras, veselie si destindere, modalitate sigura de accesare a resurselor pozitive din propria persoana si de a-ti face noi prieteni.

Cui se adreseaza?

Copiilor timizi, timorati, fara incredere in sine, cu probleme de integrare si adaptare, cu forme usoare de anxietate si depresie.

Uneori copiii dezvolta probleme ca un mod de a semnala ca este ceva in neregula in cadrul familiei. Alteori intreaga familie poate fi afectata de caracterul distructiv al problemelor copilului.

In oricare dintre cazuri, invit parintii la un dialog deschis despre copil si familie, la o alianta cu mine si grupul meu de colaboratori, alianta bazata pe comunicare si confidentialitate pentru a crea suportul necesar demersului nostru.

Care sunt beneficiile?

 • cresterea interactiunii sociale si a inteligentei emotionale si interpersonala;
 • cresterea capacitatii de relaxare si controlare a emotiilor;
 • capacitatea de a fi spontan;
 • cresterea stimei de sine;
 • capacitatea de recunoastere si acceptare a limitelor si posibilitatilor fiecaruia;
 • exersarea capacitatii de a lua decizii si curajul de a experimenta fara teama de esec;
 • gasirea de solutii de actiune la situatii de viata care blocheaza copilul;
 • cresterea calitatii si a eficientei procesului educational.

Cine il propune?

Daniela Minoiu, actrita a Teatrului Nottara, director fondator si profesor al Scolii de actorie pentru copii si adolescenti Midacris.

„Ideea acestui program a aparut la indemnul parintilor si recomandarea psihoterapeutilor copiilor vizati de acest demers.”

Acestia au observat o ameliorare spectaculoasa a starii si comportamentului copiilor respectivi dupa inserarea lor in grupele de cursanti ale scolii mele de actorie.

Rezultate sunt imposibil de obtinut fara suportul grupului in cadrul setat de un cabinet de psihoterapie si un specialist.

Cursul pe care il propun este produsul formarii mele profesionale de actor, psihoterapeut si sociodramatist, completat de experienta pedagogico-teatrala de peste 15 ani si il sustin alaturi de echipa mea de actori – pedagogi.

Care este conceptul programului?

Programul se bazeaza pe conceptul de „joc”.

Jocurile au un efect eliberator, de detensionare atat la nivel psiho-emotional cat si fizic.

Jocul dezvolta gandirea pozitiva, spontaneitatea, imaginatia, relationarea, relaxarea si energizarea, creativitatea si in general, o STARE DE BINE.

Detalii și înscrieri

1 an școlar.

Câte 1 ședintă săptămânală de 90 de minute.

1800 lei / an (se poate achita în rate lunare egale a câte 200 lei la prima întâlnire din fiecare lună).

Copie dupa C.I. al unuia dintre părinți.

Pentru înscrieri, informații orar și disponibilitate locuri, sunați la 0722776841.

Coordonator curs

Daniela Minoiu - actriță a Teatrului Nottara din 1997, șefă de promoție a Academiei de Teatru si Film - sectia Actorie, absolventă a Seminarului Pedagogic Superior, Master în Dezvoltare Personala si Psihoterapie, șefă a catedrei de teatru Mark Twain International School, deținătoare a distincției „Cea mai buna profesoară de arta actorului pentru copii” (2007), cu o experiență pedagogica de peste 15 ani.

Teatru de vară

În iunie—iulie 2019 prezentăm o programă mai relaxată cu orar împărțit în module de câte o săptămâna în care dominante vor fi buna dispoziție și recreerea activă.

Detalii și orar de vară

Actorie și dicție

S-au deschis listele de înscrieri pentru cursul de actorie – începători (stagiunea sept. 2019 – iun. 2020) și se închid în momentul ocupării locurilor disponibile.

Înscrieri și programă