Socioterapie prin teatru pentru copii și adolescenti

Ideea acestui program a aparut la indemnul parintilor și recomandarea psihoterapeutilor copiilor vizati de acest demers.

Ce este socioterapia prin teatru?

 • o activitate de invatare sociala în grup care utilizeaza tehnicile și procesele specifice actoriei și sociodramei;
 • o metoda de actiune centrata pe grup, care te ajuta sa improvizezi creativ pentru a face fata dificulatilor și provocarilor (școală, grup, prieteni, familie, societate);
 • un mijloc de dezvoltare a exprimarii, comunicarii și relationarii;
 • o terapie prin joc și jocuri care se sprijina pe premiza naturala ca totii copiii invata intai prin joc despre sine și mediul bio-social inconjurator;
 • o metoda de explorare și activare a potentialui creativ latent din fiecare;
 • o terapie prin ras, veselie și destindere, modalitate sigura de accesare a resurselor pozitive din propria persoana și de a-ti face noi prieteni.

Cui se adreseaza?

Copiilor timizi, timorati, fara incredere în sine, cu probleme de integrare și adaptare, cu forme usoare de anxietate și depresie.

Uneori copiii dezvolta probleme ca un mod de a semnala ca este ceva în neregula în cadrul familiei. Alteori intreaga familie poate fi afectata de caracterul distructiv al problemelor copilului.

In oricare dintre cazuri, invit parintii la un dialog deschis despre copil și familie, la o alianta cu mine și grupul meu de colaboratori, alianta bazata pe comunicare și confidentialitate pentru a crea suportul necesar demersului nostru.

Care sunt beneficiile?

 • cresterea interactiunii sociale și a inteligentei emotionale și interpersonala;
 • cresterea capacitatii de relaxare și controlare a emotiilor;
 • capacitatea de a fi spontan;
 • cresterea stimei de sine;
 • capacitatea de recunoastere și acceptare a limitelor și posibilitatilor fiecaruia;
 • exersarea capacitatii de a lua decizii și curajul de a experimenta fara teama de esec;
 • gasirea de solutii de actiune la situatii de viata care blocheaza copilul;
 • cresterea calitatii și a eficientei procesului educational.

Cine il propune?

Daniela Minoiu, actriță a Teatrului Nottara, director fondator și profesor al Școlii de actorie pentru copii și adolescenti Midacris.

„Ideea acestui program a aparut la indemnul parintilor și recomandarea psihoterapeutilor copiilor vizati de acest demers.”

Acestia au observat o ameliorare spectaculoasa a starii și comportamentului copiilor respectivi după inserarea lor în grupele de cursanti ale scolii mele de actorie.

Rezultate sunt imposibil de obtinut fara suportul grupului în cadrul setat de un cabinet de psihoterapie și un specialist.

Cursul pe care il propun este produsul formarii mele profesionale de actor, psihoterapeut și sociodramatist, completat de experienta pedagogico-teatrala de peste 20 ani și il sustin alaturi de echipa mea de actori – pedagogi.

Care este conceptul programului?

Programul se bazeaza pe conceptul de „joc”.

Jocurile au un efect eliberator, de detensionare atat la nivel psiho-emotional cât și fizic.

Jocul dezvolta gandirea pozitiva, spontaneitatea, imaginatia, relationarea, relaxarea și energizarea, creativitatea și în general, o STARE DE BINE.

Detalii și înscrieri

1 an școlar.

Câte 1 ședintă săptămânală de 75 / 90 de minute.

2700 Lei / an (se poate achita în rate lunare egale a câte 300 Lei la prima întâlnire din fiecare lună).

Copie după C.I. al unuia dintre părinți.

Pentru înscrieri, informații orar și disponibilitate locuri, sunați la 0722776841.

Coordonator curs

Daniela Minoiu - actriță a Teatrului Nottara din 1997, șefă de promoție a Academiei de Teatru și Film - sectia Actorie, absolventă a Seminarului Pedagogic Superior, Master în Dezvoltare Personala și Psihoterapie, șefă a catedrei de teatru Mark Twain International School, deținătoare a distincției „Cea mai buna profesoară de arta actorului pentru copii” (2007), cu o experiență pedagogica de peste 20 ani.

Teatru de vară

În iunie—iulie 2022 prezentăm o programă mai relaxată cu orar împărțit în module de câte o săptămâna în care dominante vor fi buna dispoziție și recreerea activă.

Detalii și orar de vară

Actorie și dicție

S-au deschis listele de înscrieri pentru cursul de actorie – începători (stagiunea sept. 2022 – iun. 2023) și se închid în momentul ocupării locurilor disponibile.

Înscrieri și programă